fredag 10 april 2015

Dapper cat Moses

Kattliv


Inget hem är fullkomligt utan katter, så därför har vi två. En tredje katt vore inte helt fel, men den starkaste rösten i familjen har uttalat sitt enväldiga nej.

Frassen är kung. Han har varit så länge i vår familj att vi nästan talar samma språk. Det räckte länge innan frassen och husse blev vänner, men nu är de så nära som en man och hans katt kan bli. Moses vill helst ligga på husses mage. Säkert ett uttryck för dominans. Det enda som kan få denna trygga, sociala frass ur balans är nya pojkvänner eller storstädning. Således händelser som inte inträffar särdeles ofta i familjen. Det som händer i dessa situationer är att Moses gör bort sig. Gärna på pojkvännens kvarglömda kläder eller i sonens chokladjulkalender. Ett par jular har chokladkalendern hamnat utanför dörren. Delvis med en ny fyllning av något som liknar apelsinisglass.

Vår andra katt är en timid kattfröken vid namn Jama. Namnet beror inte på bristande fantasi, utan har sin naturliga förklaring i att kattungen James saknade snopp. Namnbyte var enklare än könsbyte. Moses går alltid före Jama till matskålen, men å andra sidan vinner Jama alla fajter. Kattfröknar har vassa klor.

Fina Fröken Jama
Husses och Moses fredagsmys

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar