söndag 16 augusti 2015

SkördetidCassoulet grytan med kyckling får illustrera en av de saker som är sköna med hösten. Man skördar det som förhoppningsvis växer i trädgården och smakar på sommarens minnen. 

Att odla gurka i växthus var en ny upplevelse för mig. En mycket positiv sådan. Av tre plantor har vi hittills fått flera rejäla gurkor och några små stackare är på kommande. Jag har dock lärt mig att gurkor behöver vatten. I stora mängder.

Tomater får vi också trots att de skulle ha önskat mer sol än denna sommar kunnat erbjuda. Det skulle kanske ha räckt med två plantor per kruka. De små liven behöver mycket näring.


Bilden är tagen för ett par veckor sedan. Nu är de rödare om kinderna.De knubbiga paprikorna är en fröjd för ögat. Jag drev upp en massa chili i år och lärde mig att jag kanske borde satsa på färre plantor per kruka. Jag trodde länge att frukterna skulle utebli, men när jag kollade närmare så såg jag att de visst fanns där; dolda bland bladen. Dessa ska bli röda, så jag väntar tålmodigt.
Chili

Blommor är inte riktigt min grej, men jag försöker sköta om de växter som fanns i vår trädgård när vi flyttade in. Min favorit är den vita bondpionen och rosbuskarna. Kan inte förstå varför humlorna envist fördrar rosornas tunga sötma framför pionens härligt fruktiga doft.

Pionernas skönhet blev inte långvarig. Regnet kom och tog dem. Här är en bild från när det begav sig i mitten av juli...Efter att blommorna blommat ut så får vi sätta vårt hopp till denhär krabaten. Ifjol fick vi flera solvarma druvklasar och i år har vinrankan producerat massor av klasar. Tyvärr har sommaren varit för solfattig för att de ska hinna bli färdiga innan frosten kommer. Tror jag i allafall. Men vi sätter vårt hopp till en het höst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar