onsdag 25 maj 2016

Kattliv
Våra katter är definitivt en del av vår familj. En stor del. Enligt dem själva. Katterna ägnar största delen av sin tid till att sova, vila, slappa och återhämta sig. Återhämta sig från vad? frågar man sig ibland. Fast vi vet ju inte riktigt vilket liv katterna lever om natten när vi snarkar under täcket. De kanske jobbar på som tusan; jagar, slåss, busar och utforskar nya revir.

Det var en tung natt nu igen...


Frassen Moses är husets herre. Han bevisar sin överlägsna ställning genom att lägga sig platt och tung på sin konkurrent. Orubblig ligger han där och spinner av manlig självbelåtenhet. Vi talar om frassen alltså - kungen av katt!
Moses är en sällskaplig varelse. Han gillar att softa i tv-soffan tillsammans med resten av familjen. Har inget emot en skön massage heller. 

 Det har gått lite för långt. Moses har missuppfattat saker och ting. Han tror nämligen att han är ... människa! Åtminstone ratar han all kattmat nuförtiden och äter bara maletkött, ost och det som faller från vårt matbord.Han deltar med liv och lust i allt som resten av familjen har på gång. Vare sig det gäller att fota vintageklänningar eller...spela guitalele tills man slocknar av utmattningMen bakom den till synes slappa ytan döljer sig en vaken äventyrare som vill ha överblick över tillvaron.


Som bekant lättare att komma upp än ner! Ursäkta!Vackra reserverade kattfröken Jama håller alltid svansen högt. Ibland påminner Moses henne om sin ställning som husets herre. Då får han sig en snyting. Fröken Jama har vassa klor. Hennes delvis vilda påbrå syns när hon är ute och jagar. Sommartid hämtar hon hem presenter till oss varje dag. Hon förärar oss möss och en gång till och med en kråka.

Som alla damer vet hon att visa sin fördelaktigaste sida på bild. I motsats till frassen då :)
"When you notice a cat in profound meditation,
The reason, I tell you, is always the same:
His mind is engaged in a rapt contemplation
Of the thought, of the thought, of the thought of his name:
His ineffable effable
Effanineffable
Deep and inscrutable singular Name" (from T.S Eliot "The Naming of Cats)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar