lördag 10 oktober 2015

Bli vuxen


Eftermiddag i Fäboda i början av oktober 2015

Efter min bemärkelsedag så har jag funderat ganska mycket och djupt på vad som är positivt med att bli i min ålder. Det har tagit flera veckor att komma fram till något. 

Först och främst kan jag konstatera att jag börjar bli vuxen. På ett positivt sätt då. Motgångar blir inte så stora längre; "been there - seen that" ungefär. Ibland överraskar jag mig själv med att tänka riktigt kloka saker. Positiv sak nr 1: Man blir klokare! Man kan i bästa fall dela med sig av sina erfarenheter. Både till dem som vill lyssna och till dem som inte vill...

Positiv sak nr 2: Man har många goda minnen. Det går att gräva fram tjugotals fotoalbum (jo det fanns sådana förr) och kolla på allt man gjort. Inte för ofta dock. Det är lätt att bli sentimental av att se på barnen när de var små. (Framför allt ska man inte ta fram fotona när tonårsbarnen har kompisgänget hemma). Positiv sak nr 3: Man blir glad över små händelser. Kanske för att det inte längre händer så mycket - men ändå. 

Positiv sak nr 4 hänger ihop med föregående; man uppskattar livet, familjen och vännerna mer. Det känns inte så viktigt att prestera. Det egna värdet hänger inte ihop med prestationerna. Fokus är mera på omgivningen - det är bra! Slutligen nr 5: Je ne regrette rien. Att man kan säga det alltså - hittills i varje fall. Men det finns mycket kvar som bör göras: klättra på stegar på lodrät bergsvägg, hoppa fallskärm (ja, ja tandemhopp då), kolla på pyramiderna, Machu Picchu, få barnbarn, skriva den där historiska romanen som länge funnits i tanken...

Här är några av de små händelserna som gör livet roligare. Röka fisk i utegrillen. Ja den blev klar!Kaffe på uteservering i grannstaden i slutet av september!

I gott sällskap av tonårssonen.Asiatiskt och spännande detaljer som piggar upp!


Diehl klocka från Alla tiders antikt

Vintageklänningar i nya favoritfärgen grön och kängor från ModCloth

2 kommentarer:

 1. Ja, det finns mycket positivt med att åldras och jag håller med dig i mycket av det du listar här :-)
  Fina bilder också! En sådan där klocka hittade jag en gång då ett dödsbo städades, tyvärr var den alltför trasig :-(
  Och tandenhopp, det SKA du göra, jag gjorde ett för 25 år sedan (är 53 i dag).
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. carina.holm-granlund@edu.jakobstad.fi18 december 2015 23:55

   Fint att någon annan förstår varför tandemhopp bör göras under en livstid. Det ska bli av, snart :) Ha det gott!

   Radera